Lättlagat

Till kräftskivan på fredag ska jag bidra med en paj och desert. Tror det blir en västerbottenpaj och till desert blir det vaniljpannacotta med hallon :) tror det blir mummsigt.

Enkelt och gott..

Vaniljpannacotta 4pers:

3 dl grädde
1 blad gelatin
3 msk socker
1 st vaniljstänger
200 g hallon

1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.

2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.

3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.

4. Fyll glasen till bredden med hallon strax före serveringen.


Nu ska jag sova snart. Godnatt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0